Receptbild

Ingredienser

  • 800 g Scan Rapsgrissida
  • 2 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 33 cl öl ale
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 5 dl kalvbuljong
  • maizenamjöl, till redning
  • salt och peppar
  • 100 g smör
  • Rotfruktbearnaise:

  • 2 morötter
  • ½ rotselleri
  • 125 g smör
  • 50 g bladpersilja
  • 1 msk färsk dragon
  • 1 msk dragonvinäger

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skär svålen i kryssmönster, salta, peppra och lägg i djup plåt. Skala och hacka lök, äpplet och koka i ale, vinäger och buljong. Häll koket över rapsgrissidan och brässera i ugn 150º, 1½ - 2½ timmar. Lyft ur rapsgrissidan, sila av buljongen i en kastrull, spar lök och äpple till serveringen och låt koka ned något och skumma väl. Red av med maizena. Skala morötter, rotselleri och koka helt mjuka. Mixa till slät puré med stavmixer. Tillsätt klickar av smör under mixning. Smaka av med salt, peppar och hackade örter samt vinägern. Tips! Använd gärna estragon i vinäger om det inte finns färsk dragon.

Upp