Ingredienser

  • 600 g Scan Rapsgris ytterfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 msk svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Nouc chamsås:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 salladslök
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad lime
  • 2 tsk råsocker
  • 1 msk vittvinsvinäger
  • Rödkålsnudlar:

  • 300 g rödkål
  • 1 liten purjolök
  • 1 pkt glasnudlar
  • 100 g edamamebönor
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Salta ytterfilén och bryn i smör och rapsolja. Mortla/krossa kryddorna och gnid in ytterfilén. Stek i ugn till 63° innertemp. Låt vila innan tranchering.


Finhacka vitlöken och spansk peppar. Skiva salladslöken tunt. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med vinägern till en bra syra som möter sötman.


Strimla rödkål och purjolök. Koka nudlarna och skölj i kallt vatten. Stek rödkålen, tillsätt purjo, nudlar och edamamebönorna, toppa med sesamfrön. Häll dressingen över köttet och nudlarna vid servering.

Relaterade produkter

Upp