Alspånsrökta revben, krämig kål & äppelsallad, stompade rotsaker, mild vitlökssås

Alspånsrökta revben, krämig kål & äppelsallad, stompade rotsaker, mild vitlökssås

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Alspånsrökta revben, slow cooked
  • 4 st morötter
  • 1 liten kålrot
  • 3 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st grönt äpple
  • 1 st spetskål
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk flytande honung
  • 1 kruka färsk oregano
  • 100 g lagrad prästost
  • smör att steka i
  • salt o peppar (gärna från kvarn)
Gör så här 1. Värm ugnen till 200° och smörj in en ugnsfast form, placera revbenen i formen, värm revbenen ca 20 min, vänd efter halva tiden.

2. Skala morötterna, kålroten, palsternackan och koka dem klara i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter, låt ånga av under hushållspapper.

3. Stompa rotsakerna med förslagsvis en mosstamp (låt lite bitar vara kvar, ej mos), tillsätt crème fraiche, finhackad oregano efter smak, riv ner prästost och smaka av med salt och peppar från kvarn.

4. Finhacka ½ gul lök och stek denna i smör utan att det tar färg, pressa i vitlöken, låt svalna.

5. Blanda lökfräset med crème fraiche smaka av med salt, peppar och honung.

6. Finstrimla kål, äpple och skiva ner den andra halvan av löken blanda med majonnäsen och krydda med salt och peppar.

7. Lägg upp revbenen, helt eller skiva upp, lägg upp de stompade rotsakerna, kålsalladen och såsen i separerade kärl.