Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Revben, alspånsrökt, slow cooked

Fikonglaze

  • 3-4 dl buljong från revbensförpackning alt egenblandad
  • 5-6 st fikon, torkade & tärnade
  • 1-2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Melon pickles

  • ½ kg "vattenmelonskal" - det vita köttet utan det gröna skalet, tärnat i 3 x 3 cm bitar
  • ½ l socker
  • 2 ½ dl äppelcidervinäger
  • 4-6 kryddnejlikor
  • 1 bit (5-6 cm lång) kanelstång
  • 1 bit ingefära (3-4 cm, tunnskivad
Gör så här Scan Revben, alspånsrökt, slow cooked: Grilla hela revbenet runt om för att få fin färg. Lägg på indirekt värme för att genomvärma i ca 15 minuter. Pensla gärna köttet med fikonglaze för att höja smaken ytterligare. Fikonglaze: Koka upp buljong och lägg i fikon, låt dra i 5 minuter. Mixa sen ihop buljong med fikon, vinäger och krydda med salt och peppar. Pensla på revben innan de läggs på grillen och pensla sen vidare under hela grilltiden Melon pickles: Lägg "skalbitarna" i burkar. Koka upp socker, vinäger, nejlikor, kanel och ingefära. När sockret lösts upp, slå den varma lagen över "skalbitarna", sätt på lock och låt svalna