Grillad nötinnanlår med creamed corn och pankofriterad saltgurka

Grillad nötinnanlår med creamed corn och pankofriterad saltgurka

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Nötinnanlår, flankskuren, paprika/peppar

Creamed Chili Carrot Corn

  • 300 g Majskorn
  • 300 g Morot, grovriven
  • 2 ½ dl Grädde
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 ½ dl Mjölk
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 st Jalapeno, tunnskivad
  • 1 dl Parmesan, riven
  • 1 knippe Salladslök, skivad

Pankofriterad saltgurka

  • 4-8 st Saltgurka
  • 2-3 dl Panko
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 2 dl Mjöl
  • 2 st Ägg
Gör så här Torka av köttet. Grilla över glöd/medelvärme på gasol, tills innetemperaturen är 65°C i ca 5 minuter. Vänd innanlåret några gånger och låt vila något innan servering.
Tranchera tunt och servera med tillbehör.

Creamed Chili Carrot Corn:
Blanda majs, morot, grädde, smör och socker i en kastrull, koka ihop och låt sjuda några minuter.
Vispa ihop mjölk och mjöl och rör i majsblandning, koka upp under omrörning, sjud i 5 minuter, vänd sen i jalapenos och smaka av med salt och peppar.
Vid servering, toppa med ost och salladslök.

Pankofriterad saltgurka:
Dela gurkan i kvartar, torka av dem noga med hushållspapper.
Blanda panko med salt, peppar, vitlök och chiliflakes.
Vänd först i mjöl, sen ägg och avslutningsvis i panko.
Fritera gurkorna i 1-2 minuter, tills de blir gyllenbruna.
Låt rinna av på papper och servera till.