Receptbild

Ingredienser

  • 4 skivor Scan Kotlettracks av Svensk Rapsgris
  • 1 msk Chilipulver
  • 1 msk Ungerskt sött paprikapulver
  • 2 tsk Flingsalt
  • 2 tsk Svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk Salvia, torkad
  • 2 msk Olivolja
  • Salt
  • Tillbehör: Bacon & granatäpplerelish

  • 250 g Scan Bacon, strimlad till ca 1 cm bitar
  • 2 ½ dl Kycklingbuljong, färdigblandad
  • 1 dl Granatäpplesirap
  • 1 ½-2 dl Pinjenötter, rostade
  • 2-3 dl Granatäpplekärnor
  • ½ tsk Kardemummakärnor, rostade & grovmortlade
  • Svartpeppar, nymalen
  • Tillbehör: Vitlöks-Cous cous

  • 4 port Stor cous cous, kokt
  • 1 msk Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 2-3 klyftor Vitlök, hackad
  • 1-2 tsk Chiliflakes
  • 1-2 msk Vitvinsvinäger
  • 2 dl Persilja, grovhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

Blanda ihop chili, paprikapulver, salt, peppar, salvia och olja till en marinad.
Pensla kotlettracksen på båda sidorna, låt ligga för att marinera i 20-30 minuter.
Grilla kotlettracksen till önskad innertemperatur (63-65° rekommenderas).
Servera med relish och cous cous.

BACON & GRANATÄPPLERELISH:
Koka upp 1 liter vatten och blanchera baconstrimlor i 30 sekunder, slå av vatten i ett durkslag.
Koka upp buljong och den blancherade baconen, sänk värmen och sjud tills nästan all vätska reducerats bort.
Tillsätt granatäpplesirap, låt sjuda in i baconet, vänd sen i pinjenötter och granatäpplekärnor samt den mortlade kardemumman.
Fortsätt värma på låg temperatur i ca 5 minuter, smaka av med svartpeppar och ev lite salt.


VITLÖKS-COUS COUS:
Hetta upp en panna med smör och olja, tillsätt vitlök och chiliflakes, stek tills vitlöken blir gyllenbrun och tillsätt den kokta cous cousen.
Stek cous cous på medelhög värme i 5-7 minuter och smaka av med vinäger, salt och peppar, vänd i persiljan innan servering.

Relaterade produkter

Upp