Croque Monsieur på julskinka

Croque Monsieur på julskinka

Steka För 8 personer
Ingredienser
  • 8 skivor vitt bröd av levaintyp
  • 2 ägg (uppvispade)
  • 1 dl mjölk
  • 300 g Gruyère (eller annan lagrad hårdost, i tunna skivor)
  • 4 skivor av Scans rökta färdigkokta och skivade julskinka
  • 4 tsk dijonsenap (1 tsk/smörgås)
  • salt & peppar
Gör så här Förbered så att alla ingredienserna är framme. Skiva osten med en osthyvel. Vispa upp äggen med mjölken, lite salt och svartpeppar i en stor skål. Hetta sedan upp en stekpanna med en klick smör. När pannan är färdig för att stekning, doppa ena sidan av två brödbitar i äggblandningen, brödet ska inte bli genomblött. Lägg sedan brödskivorna med äggsidan nedåt i pannan, sänk värmen till medeltemperatur och börja bygga din Croque Monsieur i stekpannan. Börja med ost över hela brödet, fortsätt sedan med julskinkan, bred ut en tesked dijonsenap på varje skinkbit och lägg sedan på ytterligare ett lager ost ovanpå skinkan. Det är osten som håller ihop smörgåsen senare. Avsluta med att täcka med två nya skivor bröd, som doppats i äggen. Denna gång med äggsidan uppåt. Är värmen rätt borde det vara dags att vända nu. Stek på båda sidor tills färgen är gyllenbrun. Lägg över på en plåt och ställ åt sidan. Kör nu igång med nästa laddning. När även dessa är färdiga lägg över dem på plåten och grädda färdigt i ugn i ca 10 minuter, osten måste få lite tid att smälta. Servera gärna med en god sallad.