Rostad vitlöksbönsallad med källarrökt bog

Rostad vitlöksbönsallad med källarrökt bog

För 4 personer
Ingredienser
  • 200-300 g Scan källarrökt bog, strimlad
  • 20 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • ½-1 tsk salt
  • 200 g haricots verts, halverade och blancherade
  • 100 g mini el körsbärstomater
  • 100 g dadlar, halverade och urkärnade
  • 1 dl körvel, grovhackad

Tillbehör

  • rostad färsk vitlök
Gör så här Blanda vitlöksklyftor med 1 msk olja och lägg i ugnsfast form och rosta i ugn på 200°C tills de är gyllenbruna, ca 10-15 minuter. Ta ut och lägg i mixer med olja, vinäger, honung och salt. Smaka av med mer salt och honung. Blanda haricots verts med tomater, dadlar, körvel och dressing, låt dra i 10 minuter. Lägg upp den skivade bogen och toppa med sallad och eventuell extra dressing.

Väljer du färska haricots verts kokar du dem snabbt i saltat vatten och kyler ned dem snabbt (blanchera) innan du delar dem.