Scan Rapsgris Picnicbog provencal, med ugnsbakad fänkål, tomat & saffran

Scan Rapsgris Picnicbog provencal, med ugnsbakad fänkål, tomat & saffran

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 700 g Scan Rapsgris Picnicbog
  • 2 st bakpotatis
  • 2 st fänkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 dl créme fraiche
  • 1/2 pkt saffran
  • salt o svarpeppar
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°C. Skär picnicbogen i 2x2 cm tärningar. 2. Skär bakpotatisen och fänkålen in ½ cm tjocka skivor och fördela i en ugnsform. Finhacka vitlök, mortal fänkålsfrön och blanda med rapsolja, salt och peppar, spara hälften av blandningen till picnicbogen och pensla potatisen och fänkålen med resten. Baka skivorna i ugn i ca 25 min. 3. Stek tärnad picnicbog i kryddoljan, tillsätt tomatjuice, sambal olek, crème frâiche och saffran. Låt småputtra. 4. Koka upp såsen och smaka av med salt & peppar. Servera med potatis och fänkål.