FAMILJEKOMBON - Grillkorv med tunt skinn, grillspjut & högrev rödvin chili

FAMILJEKOMBON - Grillkorv med tunt skinn, grillspjut & högrev rödvin chili

Grilla
Ingredienser
  • 1 paket Scan grillkorv med tunt skinn
  • 1 st Scan grillspjut
  • 1 st Scan högrev

Bacongrillade färskpotatisar med rosmarin

  • 500 g färskpotatis
  • 1 paket Scan Piggham bacon
  • 1 knippe rosmarin, kvistar
  • Tandpetare

Kålslaw

  • 1 huvud blomkål, tunnskivad
  • 1 kålrot, skalad och tunnstrimlad
  • 1 dl rostad paprika, strimlad
  • 2 silverlökar, tunnklyftade
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk risvinäger eller ättika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • salt & svartpeppar

Grillad majs med citronsmör

  • 2 st majskolvar
  • 150 g smör
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • salt
Gör så här Ta fram smöret till citronsmöret, så det blir mjukt. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt ånga av. Börja med kålslaw genom att salta och
vätska av i ca 30 min. Tänd grillen, ta fram köttet så att det får rumstemperatur. Linda potatisarna med bacon och rosmarin. Blanda ihop kålslaw, låt dra 20 - 30 min. Gör citronsmöret under tiden. Lägg grillspjutet på grillen tillsammans med högrev och grilla till önskad innertemperatur, låt vila ca 5 min.
Dela majskolvarna i portionsstorlekar. Grilla potatis, majskolvar och grillkorv och servera citronsmöret vid sidan om majskolvarna.


BACONGRILLADE FÄRSKPOTATISAR MED ROSMARIN:
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Dela varje bacon på mitten och linda en baconskiva runt varje potatis med lite av rosmarinkvisten och fäst med tandpetare. Grilla potatisen tills den fått fin färg.


KÅLSLAW:
Salta kålen lätt och låt vätska av sig ca 30 min. Pressa ut vatten ur kålen. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt dra i 20 - 30 min innan den serveras.


GRILLAD MAJS MED CITRONSMÖR:
Tvätta citronen och riv skalet fint. Vispa smöret fluffigt och blanda i citronskalet samt citronsaften. Tillsätt svartpeppar och smaka av med salt. Servera rumstempererat.