Köttbullar i tomatsås med potatissallad och persiljesås

Köttbullar i tomatsås med potatissallad och persiljesås

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Mamma Scans köttbullar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 100 g champinjoner
  • Cayennepeppar (efter smak)
  • 600 g kokt potatis, skivad
  • 10 tunt skivade rädisor
  • 1 huvud gemsallad, grovt skuren
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vatten

Persiljesås

  • 2 msk persilja, grovhackad
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar
Gör så här Skala, koka och skiva potatisen. Blanda i en skål med rädisorna och salladen. Svetta löken i oljan utan att det tar färg. Häll över de krossade tomaterna och låt koka i 10 minuter, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Lägg i köttbullarna och koka försiktigt i 5 minuter. Blanda ihop olivolja, vinäger och vatten till en vinegrette. Ringla över potatisen, rädisorna och gemsalladen. Salta och peppra. Blanda persilja med gräddfil, smaka av med salt och peppar. Klart att servera!