Falukorv med pepparrotsgrädde och råstekt blomkål

Falukorv med pepparrotsgrädde och råstekt blomkål

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan falukorv
  • 4 st plommon- eller kvisttomater
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 st skivad gul lök
  • olja
  • 2 dl grädde
  • Riven pepparrot
  • 400 g blomkål i buketter
  • 4 portioner ris
  • Salt och peppar
Gör så här Dela tomaterna och salta och peppra. Lägg tomaterna på en plåt med snittytan uppåt, låt stå i ugnen på 90° i en timme. Stek den strimlade falukorven och den skivade löken i lite olja. Häll på chilisås och buljong. Koka i 5 minuter och häll över i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Blanda den rivna pepparroten med grädden. Stek blomkålen i olja i stekpanna på medelhög värme, den ska bli vackert brun och klar rakt igenom. Salta och peppra. Avsluta med att hälla pepparrotsgrädden över korvgrytan och låt det koka upp. Lägg den råstekta blomkålen och tomaterna på toppen. Servera med ris.