Pasta Carbonara med grönsaker

Pasta Carbonara med grönsaker

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan bacon (140 g)
  • 400 g spagetti
  • 1 morot
  • 200 g broccoli
  • 1 dl ärtor
  • 1 hackad gul lök
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl smakstark ost
  • Maizena att reda med
  • Salt och svartpeppar
Gör så här Koka spagettin i saltat vatten enligt förpackningen. Skala och slanta moroten i ca 5 mm tjocka skivor och bryt broccolin i buketter. Koka morotsslantarna och broccolibuketterna mjuka i saltat vatten, det tar ca 5 minuter. Skär ner baconet i 1 cm breda bitar, lägg i panna tillsammans med den hackade löken. Stek försiktigt i ca 5 minuter så baconet och löken blir härligt bruna. Häll på mjölken och koka upp och red av med maizena. Häll i ärtorna. Lägg i den rivna osten och låt den smälta. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Blanda carbonarasåsen med de kokta grönsakerna och spagettin.