Grillad ryggbiff med salsa fresca, potatis- och getostquesadilla

Grillad ryggbiff med salsa fresca, potatis- och getostquesadilla

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan skivad Mörpack, Ryggbiff, ca 800 g

Salsa fresca

  • 3 st Plommontomater
  • 1 Schalottenlök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Jalapeño, färsk
  • 1 kruka Koriander
  • 2 Lime, saften
  • 1 dl Ljus öl
  • Socker och salt

Potatis- och getostquesadilla

  • 400 g Mandelpotatis eller annan mjölig
  • 150 g Getost
  • 4 st Tortillabröd
  • Olja till stekning
Gör så här 1. Salsa fresca: Kärna ur tomaterna och tärna köttet fint. Finhacka lökarna och chilin. Hacka koriandern. Blanda allt och smaka av med salt och socker. 2. Quesadillas:Tvätta potatisen noga och koka mjuk med skal i saltat vatten. 3. Krossa potatisen med en träslev och blanda med osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut tortillabröden och bred ut potatisblandningen som en "halvmåne". 4. Vik över den tomma sidan av brödet och stek gyllenbruna i medelvarm panna på bägge sidor. 5. Grilla biffarna 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan det serveras.