Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis

Cajungrillad rostbiff med mojo rojo och timjansrostad potatis

Grilla För 6 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan skivad Mörpack, Rostbiff, ca 1000 g

Cajunkrydda

  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Koriander
  • 1 tsk Chilipulver, gärna ancho
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Farinsocker
  • 1 tsk Spiskummin, mald

Mojo rojo

  • 2 Schalottenlök
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 2 Stor röd paprika
  • 1 Spansk peppar
  • ½ dl Rödvinsvinäger
  • 1 Äggula
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 dl Olivolja

Timjansrostad potatis

  • 1,2 kg Färsk potatis
  • 2 msk Olivolja
  • 1 kruka Timjan
Gör så här 1. Mojo rojo: Skala lök och vitlök. Dela paprikan. Rosta paprika, chili, lök och vitlök i 200° ugn tills de är mjuka, ca 15 min.
2. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt.
3. Rostad potatis: Blanda potatisen med olja, salt, peppar och torkad timjan. Rosta mjuka i ugnen på 200° ca 20 min. Tillsätt färsk hackad timjan efter 10 min.
4. Salta köttet. Blanda alla kryddorna till cajunblandningen och gnid in i köttet med. Grilla på medelhög värme i ca 4 minuter. Vänd då och då.