Rödkålssallad med bacon

Rödkålssallad med bacon

Steka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Piggham Bacon, 140 g
  • 250 g Rödkål, strimlad
  • ½ Rödlök, skivad
  • ½ Apelsin, tärnad
  • 1 msk Solrosfrön, rostade och saltade

Senapsvinägrett

  • 1 msk Rapsolja
  • ½ msk Äppelcidervinäger
  • 1 tsk Senap, söt
  • ½ Apelsin, rivet skal
Gör så här 1. Skär baconet i smala remsor och stek knaprigt. Låt rinna av.

2. Riv skalet av apelsinen och spara till vinägretten. Skala och skär apelsinen i tärningar. Blanda ingredienserna till salladen.

3. Vispa ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
Blanda vinägretten med salladen eller servera den vid sidan om.

4. Servera salladen på julbordet, gärna rumstempererad.