Kalvfrikassé med vitlök och grönsaker

Kalvfrikassé med vitlök och grönsaker

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan kalvkött (tex ytterlår, grytbitar)
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 3 späda morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 mindre purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 50 g färsk spenat
Gör så här Gör så här:

1. Skär köttet i stora tärningar. Lägg det i en kastrull, slå på kallt vatten och låt köttet koka upp. Skumma.

2. Tillsätt kryddorna gärna inbundna i gasväv eller i en kryddbehållare. Salta vattnet. Låt köttet sjuda ca 15 minuter.

3. Under tiden skär man grönsakerna i
stavar. Lägg grönsakerna i köttgrytan och koka dem under lock ca tio minuter. Tag upp kryddorna.

4. Rör ut mjölet i grädden och red av
buljongen. Smaka av med salt, peppar
och pressad vitlök. Till sist lägger man
ner de hela spenatbladen väl sköljda från jord och sand.

Servera med kokt potatis eller kokt ris.