Örtiga fläskkotletter med sesampotatis och apelsinsallad

Örtiga fläskkotletter med sesampotatis och apelsinsallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan Ekologiska fläskkotletter
  • 2 tsk franska örter
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 dl vatten + 1½ msk konc kalvfond
  • ½ msk maizena

Sesampotatis

  • 800 g potatis, klyftad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrön

Apelsinsallad

  • 200 g rödkål, strimlad
  • 2 apelsiner, klyftade
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 msk olivolja
Gör så här Sätt ugnen på 225ºC. Lägg potatisen i en ugnsform. Blanda runt med olja, sesamfrön, salt och peppar. Rosta i ugn ca 20 minuter. Vänd en gång under tiden. Krama kålstrimlorna i en skål med olja och ca 2 tsk flingsalt tills kålen mjuknar. Blanda i apelsinklyftorna. Lägg upp på ett fat och dekorera med persilja. Peppra lätt. Skär ett par snitt i varje fettkant på kotletterna. Stek dem 2 minuter på varje sida på näst högsta värme. Krydda med örter, salt och peppar. Slå i balsamvinäger, vatten och fond och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Tag upp köttet och håll det varmt. Höj värmen och låt skyn koka ihop något. Red av med maizena. Lägg i kotletterna. Servera kotletterna i skyn med sesampotatis och apelsinsallad.