Australiensisk bush steak

Australiensisk bush steak

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Ryggbiff i bit
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk chiliflingor

Sky

  • 2 dl sky + köttbuljong
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar från kvarn

Baconost

  • 1 förp Scan Piggham bacon à 140g
  • 100 g philadelphiaost light
  • 1 msk mjölk
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 4 bakpotatisar
Gör så här Sätt ugnen på 100°C. Bryn köttet runt om i smör i en rykande het stekpanna. Ta tillvara på eventuell sky. Krydda köttet med salt, peppar och chiliflingor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C ca 15 min då är köttet rosa. Vid 55°C är köttet rött och vid 65°C är det genomstekt. Späd skyn med köttbuljong så att det blir 2 dl. Häll skyn i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ned den i skyn. Låt skyn sjuda 2 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta ut biffen ur ugnen och låt vila en stund. Klipp baconet i småbitar och stek det knaprigt. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Blanda baconbitarna med ost och späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt. Skär upp köttet i tunna skivor. Servera köttet med sky, bakpotatis med baconost och en sallad med tomat, kiwi och avocado.