Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise

Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Ryggbiff i bit, ca 700 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tärnad morot
  • ½ tärnad rotselleri
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 50 g smör
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk hackad färsk dragon
  • 4-6 stora potatisar
  • 2 msk rapsolja
Gör så här Sätt ugnen på 125°C. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg biffen i en ugnssäker form. Gnid in köttet med pressad vitlök. Stek köttet i ugn tills innertemperaturen är 55°C för rosa, 60°C lätt rosa, eller 70°C genomstekt. Ta ut biffen och låt den vila.


Koka morots- och selleritärningarna mjuka i grönsaksbuljongen. Mixa med stavmixer till puré. Vispa i smör och smaka av med vinäger. Tillsätt hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Riv potatisen grovt på rivjärn, pressa ur vattnet. Salta och peppra. Ta en handfull riven potatis. Lägg och forma runda kakor i het stekpanna med olja. Stek röstin tills de fått fin färg i kanterna. Vänd och stek dem färdiga.
Skär köttet i skivor och servera.