Karré med ananas- och chilichutney

Karré med ananas- och chilichutney

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Piggham fläskkarré ca 500 g

MARINAD

  • ½ msk chilipulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk lönnsirap eller flytande honung
  • 3 msk japansk soja

SALSA

  • ½ färsk ananas fint tärnad
  • ½ rödlök hackad
  • 2 chilifrukter urhackade och fint strimlade
  • 3 msk färsk basilika fint strimlad
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • 3 msk färskpressad limesaft
  • 2 krm salt

TILL SERVERING

  • ugnsrostade potatisklyftor
Gör så här Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i köttet och marinera ca 1 timme i kyl. Blanda ingredienserna till salsan i en skål. Ta upp köttet och torka av det lite. Grilla fläskkarrén i en grillpanna eller stek i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida, vänd köttet flera gånger. Servera fläskkarrén med salsa, ugnsrostade potatisklyftor och majsbröd.