Färsbiffar med mangosås och sultanens ris

Färsbiffar med mangosås och sultanens ris

Steka
Ingredienser
  • 2 förp Mammas köttfärsbiffar à 300 g

MANGOSÅS

  • 1 färsk mango hackad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mango chutney

SULTANENS RIS

  • 2 dl basmatris
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • ev 3 gröna kardemummakapslar
  • 1 kanelstång
  • 2 krm salt

TILL SERVERING

  • rostade mandelspån och färsk koriander
Gör så här Skölj riset och låt det koka upp med vätska och kryddor. Efter uppkoket, låt riset svälla på låg temperatur under lock tills vätskan kokat bort. Blanda mango, yoghurt och mango chutney till en sås. Värm färsbiffarna i mikro, cirka 4 minuter eller i stekpanna cirka 5 minuter. Servera med ris, mangosås, rostade mandelspån och färsk koriander.