Revben knäckta

Revben

Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Revbenen sitter vid djurets bröstkorg och är ett smakrikt kött som passar bra att grilla eller ugnssteka.

  • Alltid 100% svenskt kött
  • Kött från Sverige
artnr. 407499

Om revben knäckta

Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och delas in i tjocka och tunna spjäll. Tjocka revbensspjäll styckas från de främre revbenen och har en relativt hög fetthalt. Tjocka revbensspjäll är ofta knäckta så att de ska vara lättare att dela. Tunna revben styckas från de bakre revbenen som sitter mot sidan. Tunna revben eller spare ribs som de också kallas passar bra att grilla och kan förkokas även om det inte är ett måste.

Läs mer om revbensspjäll i Köttguiden >

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda revbenen runt om och lägg i en ugnsfast form med bensidan upp, ställ in i ugnen. Köttet är klart när köttet lossnar från benen.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde per 100 gram
Energi
800 kJ/190 kcal
Fett
14 g
-varav mättat fett
4.5 g
Kolhydrat
0 g
-varav sockerarter
0 g
Protein
18 g
Salt
0.1 g

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Svensk Rapsgris

Revbensspjäll

Upp