Kotlett i bit benfri

Kotlett i bit

Smakrik, mör kotlett av Svensk Rapsgris®. Äntligen är grisen alla talar om här. Svensk Rapsgris® är en saftigare och godare gris. På ett antal utvalda svenska gårdar har vi tillsammans med bönderna valt att tillsätta svensk, kallpressad rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som Omega 3. Resultatet har blivit ett kött som är både saftigare, godare och smakrikare än någonsin tidigare.

  • Alltid 100% svenskt kött
  • Kött från Sverige
artnr. 407424

Om kotlett i bit benfri

Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.

Läs mer om kotlettrad i Köttguiden >

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader. Krydda och bryn Kotletten runt om i en stekpanna. Lägg kotletten i en ugnfast form och ställ in i ugnen. Kotletten är klar när innertemperaturen når 65 grader.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde per 100 gram
Energi
550 kJ/130 kcal
Fett
6 g
-varav mättat fett
1.9 g
Kolhydrat
0 g
-varav sockerarter
0 g
Protein
20 g
Salt
0.2 g

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Svensk Rapsgris

Kotlettrad

Upp