Malma gård

Malma Gård ligger i Västergötland vid foten av Kinnekulle och drivs av Claes Friberg tillsammans med hans fru Eva Maria. Det är en modern gård med fem avdelningar för grisuppfödning.

Claes är en av våra ca 700 grisbönder och är även den första i Sverige som föder upp Scan rapsgris. I ett nära samarbete med Claes har vi gett grisarna på Malma Gård rapsolja i fodret. Det har resulterat i ett nytt sorts griskött som är saftigare, godare och smakrikare än någonsin tidigare. Dessutom blir köttet nyttigare med högra andel omättade fetter, som Omega 3. På Malma Gård har grisarna gott om utrymme och mycket halm att böka runt i, precis så som de vill ha det. Det märks tydligt att rapsoljan är bra för grisarna eftersom de växer bra, är blanka i hårremmen och håller sig friska.

 På Malma Gård brukas det totalt 420 ha och det odlas spannmål som vete, havre, korn och rågvete som används i grisarnas foder. Claes odlar även åkerbönor på gården som används som proteintillskott i grisfodret. Kommer man till Malma möts man av vackra och härligt gula fält fyllda med raps.

 

Upp