Möt några av våra samarbetsgårdar

Vi vill att du ska veta mer om de gårdar vi samarbetar med. Vi anser nämligen att maten smakar godare om man vet dess ursprung och att djuren har mått bra. Vi arbetar i ett nära samarbete med våra svenska bönder och tillsammans är vi en naturlig del av Sverige. Här kan du läsa om några av våra 14 000 gårdar och få en inblick i hur livet där kan te sig.

Gårdsmiddag 2017
En matupplevelse på fyra utvalda samarbetsgårdar runtom i Sverige som tar middagen tillbaka till ursprunget. Läs mer om de fyra samarbetsgårdarna här.

Esplunda Gård
Möt Per Nilsson som driver Esplunda Gård och som är med i vår senaste reklamfilm.

Björketorp Gård
Per Brunnberg, tredje generationen Brunnberg på Björketorp, driver en i högst grad diversifierad verksamhet. Mjölk- och köttproduktionen är kärnan men man har också spannmålsodling, skog och kräftor. Och som det inte räckte gör man också sin egen glass och besökare kan köpa färsk mjölk ur en mjölkautomat.

Grevingetorp
Fredrik och Helene Nordén - årets lammleverantör 2012, föder upp lamm på Grevingetorp. Tidigare har de haft en blandad produktion men är sedan 2008 en renodlad lammgård.

Halla gård
Halla gård - årets grisleverantör 2012, ligger utanför Kvänum i Västergötland. och drivs av Anders Gunnarsson tillsammans med hans far och en anställd. Anders föder upp rapsgrisar och odlar i princip allt foder på gården.

Evertsholm
Evertsholm ligger inte långt från Söderköping i den gamla Östgötska jordbruksbygden. Varje år föds cirka 5700 grisar upp här, alla Svensk Rapsgris. Gården i sig har 160 hektar men man bedriver odling av spannmål, åkerbönor och oljeväxter på 570 hektar genom arrenden. Det mesta av skördarna blir foder till grisarna.

Mycklinge Gård
Förutom vanlig grisuppfödning är Johan Eriksson en av Scans bönder som föder upp Svensk Rapsgris. Grisgårdarna arrenderar han tillsammans med sin fru, svåger och svägerska. 2012 anmälde de intresse för att även bli rapsgrisbönder och både familjen och Scan kände direkt att det skulle bli ett spännande samarbete.

Upp