Lite om oss

Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra att de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet alltid infrias.

Läs mer om vår historia nedan.

Scan – smaken av Sverige

Vår resa började för mer än 100 år sedan. Närmare bestämt år 1899 då bönderna i Halmstad slog sig ihop och skapade den första slakteriföreningen. Tillsammans med sydöstra andelsslakterier med bas i Tomelilla i Skåne blev de båda föreningarna drivande i utvecklingen av det som idag är Scan.

1970 samlade vi alla våra föreningars produkter under grunden till vår välkända röd/vita logotyp. Under 70-talet utvecklades även många av våra klassiska favoriter som Bredbar Leverpastej, Hot Dogs och Falukorvsringen.

På Scan jobbar vi ständigt med att utveckla vårt sortiment. Vårt mål är att alltid förändra, förnya och förbättra och under våra många år som en del av svensk mattradition har det tillkommit ett flertal nya goda produkter. Bland de senaste återfinns t.ex.: Omsorgsfullt utvalt och Scan rapsgris.

Varumärket Scan ägs idag av HK Scan-koncernen, ett av Europas ledande matföretag.

Kom gärna med ideér om hur vi kan förbättra oss

*
*
*
*

*Obligatoriska fält

Upp