Revbensspjäll
Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och har en hög fetthalt, ca 14 %. Tjocka revbensspjäll är ofta knäckta så att de ska vara lättare att dela.
Gris

Revbensspjäll

75
Marmorering
25
Mörhet
Gris

Glazade och marinerade ribs på grillen, lite sötsur sås, pommes och en kall öl på det. Ribs i amerikansk stil är svårslaget. Men det finns mer att göra med denna detalj.

Well done
65 - 70 °C
Revbensspjällen styckas från grisens bröstkorg och har en hög fetthalt, ca 14 %. Tjocka revbensspjäll är ofta knäckta så att de ska vara lättare att dela.

Gryta | Tillagning & Tips | Köttguiden

Koka upp i god buljong med äpple, ingefära och anis.

Läs mer

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

Tunna revben steks i ugn på galler. Tjocka revben kan användas som fläskstek.

Läs mer

Steka kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Tjocka revben passar utmärkt att stekas i skivor. Förkoka, och stek hastigt. Glaza gärna!

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Bra att grilla! Förkoka tjocka revben i buljong och grilla i skivor. Tunna revben kan grillas direkt.

Läs mer

Teknik

BRA ATT VETA OM REVBENSSPJÄLL

film13 revbensspjall bbq
Filmrecept

BBQ-grillade revben

BBQ är en rökig specialitet från USAs sydstater vilket lämpar sig perfekt för revben.  Bäst grillresultat får du genom indirekt grillning under lock.

SÅ GÖR DU

BBQ-RUB

Blanda allt och spara det som blir över i en burk

 

1dl Paprikapulver

0,5dl Salt

2msk Korianderfrön malda

2msk Senapspulver

2msk Lökpulver

2msk Cayennepeppar

0,5dl Farinsocker

recept

Vill du har mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Till receptsidan
fördjupning

mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

RÖK RÄTT PÅ GRILLEN

Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer
Scan Mycklingegård 170612 0004 NY