Långsam njutning för bråda dagar

Det finns en råvara för god mat som man ofta har ont om: Tid. Det är ju så mycket annat som ska fixas. Då är Scan Slow Cooked som bäst. Smakfulla detaljer av nöt, lamm och gris som vi förberett med tålamod och omtanke.

Vi kokar dem på låg temperatur under lång tid i kokåpåsar, ett restaurangknep som kallas sous vide på köksfranska. Allt du behöver göra är att laga några goda tillbehör.

 

Vad betyder slow cooked?

Långsamt tillagat är det enkla svaret. Finessen med att långsamt koka eller baka kött är att smakerna får en chans att utvecklas extra mycket. I den långsamma processen blir köttet också väldigt mört. Även om våra recept är hemliga kan vi berätta så mycket att tillagningstiden på Slow Cooked-produkterna oftast är längre än 20 timmar.

Vad är Scan Slow Cooked?

Det finns långkok för oss utan tålamod också. Det är Scan Slow Cooked, lite ovanliga detaljer som lammlägg, bringa, revbensspjäll som vi gett den tid de förtjänar för att du enkelt ska kunna njuta av långkok utan att behöva planera långt i förväg.

 
Enkelt med slowcooked

Alspånsrökt lårklubba med säsongens svamp

Helgtips: Kombinera säsongens svampar med Slow Cooked lårklubba för en supergod och enkel mysmiddag.

Till receptet >

Alspånsrökt bringa med ugnsrostade palsternackor och pepparrotssås

Det blir nog inte mycket enklare än ett recept med Slow Cooked bringa redo att värma i ugn, palsternackor, äpple och pepparrotssås. (Bonustips: Använd resterna till en macka a la Reuben)

Till receptet >

Alspånsrökta revben med krämig kål och äppelsallad

Det här receptet med alspånsrökta revben, krämig kål och äppelsallad, stompade rotsaker och mild vitlökssås tar bara 30 minuter. Och resterna är perfekta för en ”rib sandwich”. Win win!

Till receptet >

Lammlägg med potatispuré och ljummen tomatsallad

Guldmedaljör i Chark SM 2016! Ett mustigt långkok som är svårt att motstå, men väldigt enkelt att laga.

Till receptet >

Slowcooked gjort från grunden

Lammlägg Vitlök & Persilja

Vår svenska Lammlägg ytkryddas med Vitlök och persilja. Sedan får den en långsam tillagning i kokpåse. I vårt kokskåp får det ta sin tid, minst 20 h. Så god att den fick SM-guld i Chark SM 2016! Lammlägg är den enda av våra slow Cooked som är smaksatt med krydda. I denna produkt finns mycket smak så en enkel potatispuré är gott till. Vill man komplettera med något så är ugnsbakade körsbärstomater och en god buljong ett bra komplement. Häll gärna över buljongen på läggen så att den sista biten av uppvärmningen sker i buljong.

Läs mer >

Alspånsrökt lårklubba

Lägg från Pigghamgris med ett litet ben kvar. Den röks först försiktigt med alspån därefter vakuumpackas den och kokas långsamt i sin påse, mer än 20 timmar. Bjud på den hel eller repa det möra köttet från benet som en pulled pork. Servera i bröd eller med pasta. Krydda med örter eller säsongens svamp.

Läs mer >

Alspånsrökt bringa av nöt

Bringa är en gammal husmansklassiker som nästan fallit i glömska. Men den är väl värd att lyfta fram igen. Vår bringa av ungnöt rimmas med saltlake och röks sedan med alspån. Därefter kokas den sous vide i mer än 20 timmar. Det möra, smakrika köttet passar perfekt med rostade rotfrukter. Och gärna lite pepparrot till för att få lite sting. Vill du ha lite New York-känsla lägger du tunna skivor av bringa, lite god senap och surkål på mörkt bröd– en Reuben Sandwich.

Läs mer >

Alspånsrökt revben

De här tjockskurna, saftiga, möra revbenen ska inte behöva vara hänvisade till julbordet (även om de ju är omistliga just där). Genom en rökning med alspån och långsam sous vide tillagning lockas de goda smakerna fram. Den gör sig väldigt bra som en vardagsmiddag med ett gott stomp av rotfrukter. Du kan också variera smaken med en kryddig glaze. Och när julen kommer är en klassisk kryddning med ingefära och peppar en garanti för julkänsla.

Läs mer >

Upp