För oss är något av det finaste man kan vinna Chark-SM som avgörs vartannat år. I år blev vi svenska mästare i två klasser, vann 19 guld och fick dessutom ”Hedersutmärkelse klimatanpassade produkter” för Korvish och Järpish.

 
Svensk Rapsgris

Ett mörare och saftigare griskött

Att bjuda på god mat är ett bra sätt att göra människor glada. Och inte bara människor. Även grisar mår bättre när de får foder de gillar. Svensk Rapsgris är kött från svenska Pigghamgrisar som får svensk raps i sitt foder, det är väldigt uppskattat av grisarna. Dessutom blir köttet både mörare och saftigare, mer smakrikt och tar upp kryddning bättre. Prova själv.

 
Köttguiden

Smakfullt. Långsamt och enkelt, eller snabbt och smart.

Det är enkelt att variera med griskött. Ett långkok som går över natten blir en underbar pulled pork middagen därpå. Ett par fläskkotletter steks på ett par minuter medan potatisen eller pastan kokar, kvar i pannan har du basen för en god sås. Griskött är ett bra val oavsett om du ska bjuda vänner på finmiddag eller bara fixa vardagsmiddagen.

Läs mer om gris i köttguiden >

 
Fazer Culinary Team

Fazer Culinary Team och Svensk Rapsgris tar guld och silver

Med en fylld kotlettrad av Svensk Rapsgris firade det svenska teamet triumfer i den enorma matlagningsolympiaden i Erfurt, Tyskland. Teamet hade valt Svensk Rapsgris från Halla gård för sin kötträtt. 

– En av framgångarna var ett nära samarbete med Scan och Anders på Halla gård, berättar teamkocken Niklas Edgren. Men också att Svensk Rapsgris helt enkelt är godare än annat griskött. Griskött är lätt att tillaga, med det finns några enkla knep för att få det att bli extra gott.

Läs mer om den stora tävlingen och få Niklas tips >

 
Våra bönder

Grisbönder med koll

Catrin Siverskog föder upp Svensk Rapsgris på gården Evertsholm i Östergötland.
– Vi började med Svensk Rapsgris 2012 och det märks skillnad. Det känns som om rapsgrisarna är lite mer välmående, säger Catrin. Det är trevligt att ha rapsgrisar helt enkelt.

Läs intervjun med Catrin >

 
Recept med Svensk Rapsgris

Peperonchini rubbkarré med rucola-gnocchi

Bjud på lite sting, lite Italien och massor av härliga smaker i den här karrén. Ett litet ord på vägen: Överkoka inte potatisen och ta ut köttet innan det når innertemperaturen i receptet, den fortsätter att stiga 2-3 grader efter att du tagit ut den.

Läs receptet här >

Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp

I Frankrike helsteker man gärna hela kotlettraden. Det blir saftigt och smaken av örterna lyfter hela rätten. Prova själv.

Läs receptet här >

Upp