Välj rätt julskinka

Oavsett om du vill koka skinkan själv eller ta en enklare väg gör vi det möjligt för dig att njuta av riktigt god julmat. Här hjälper vi dig att hitta en skinka som passar just dig.

 

2 minuter – färdigskivad julskinka

Vill du börja julen med en enklare variant eller helt enkelt bara har två minuter över; servera en färdigkokt, griljerad och färdigskivad skinka.

Skivad julskinka finns både som en hel skivad skinka eller som julskinka i smörgåsförpackningar.

 

30 minuter – kokt julskinka

Om du själv vill putsa, griljera och skiva din julskinka har vi olika färdigkokta skinkor som du kan tillaga på en halvtimme.

Till exempel Julskinka GourmetJulskinka av Rapsgris eller vår lilla julskinka utan buljong. En nyhet för i år är också vår Gårdsmärkta julskinka.

Här kan du läsa mer om hur du griljerar din skinka.

5 timmar – rimmad julskinka

För den med mycket tålamod i köket har vi olika varianter av rimmad julskinka. Tillaga från grunden genom att antingen koka eller ugnsbaka.

Välj mellan exempelvis Rimmad Piggham och Rimmad Lättrökt. En nyhet för i år är också vår goda Gårdsmärkta julskinka där du kan se vilken gård skinkan kommer ifrån.

 
Alltid svenskt kött

Nyhet: Gårdsmärkt julskinka

Magnus Jansson föder upp Svensk Rapsgris på Sörby gård, som är en av våra samarbetsgårdar. 

Att veta var köttet kommer ifrån blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska äta. En stor nyhet för i år är vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan se från vilken gård skinkan kommer ifrån.

 
Tillagning

Så lagar du julskinka från grunden

En rimmad julskinka tillagar du genom att antingen ugnsbaka eller koka den. Så här gör du steg för steg, för att få din julskinka riktigt saftig och god.

Så griljerar du julskinkan

En vacker julskinka är som juvelen på julbordet. Här tipsar vi om olika griljeringar, från traditionell griljering till lyx- och pepparkaksgriljering. Mums!
 
 
Mer inspiration och tips till julen

Julbordets goda klassiker

Fyll julbordet med allt det goda som hör julen till; Klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv, julkorv… Här kan du ta del av våra tips, idéer och goda recept.

Plockmat till julminglet

Vi tycker att en riktigt god jul ska vara en tid av gemenskap, glädje och njutning. En gemenskap som börjar långt innan julafton. Därför vill vi bjuda på några recept som passar perfekt för ett litet adventsmingel och som tar till vara på våra goda traditioner, samtidigt som de är lite smarta och lite nytänkande.

Upp