Gårdsmärkt julskinka

 Att veta var köttet kommer ifrån blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska äta. En stor nyhet för i år är vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan se från vilken gård skinkan kommer ifrån. 

 

Svensk Rapsgris – vårt allra bästa griskött

Våra svenska rapsgrisar föds upp av utvalda bönder med närodlad raps i sitt foder. Den solgula rapsens frön gör köttet saftigare och smakrikare – och julen lite extra god.

Läs mer om Svensk Rapsgris.

Med Gårdsmärkt julskinka smakar julen ännu godare

Vi på Scan tror på bra mat och i över 100 år har vi varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Sedan start arbetar vi enbart med svenskt kött från våra samarbetsgårdar runt om i landet.

Vi tror att maten smakar bättre när man vet var den kommer ifrån och vi vill därför bjuda in till våra bönders värld. När du köper vår Gårdsjulskinka av rapsgris ser du vilken av våra 10 unika rapsgrisgårdar din julskinka kommer ifrån.

Esplunda Gård är en av våra 10 unika rapsgrisgårdar 

Esplunda gård ligger utanför Enköping i västra Uppland. Här föder man upp Svensk Rapsgris och nötkreatur. Gården har varit familjeägd ända sedan 1544. Idag drivs den av Per och Charlotte Nilsson som är 15:e generationens ägare.

Anrika Esplunda Gård har samarbetat med Scan så länge Per kan minnas. Samarbetet bygger på ömsesidig respekt för varandras kunskap och erfarenhet och övertygelsen om att det inte finns någon genväg till god djuromsorg.

Här kan du läsa mer om våra samarbetsgårdar.

Förhöjd ätupplevelse

Köttet av rapsgris är saftigt, mört och smakrikt. Tack vare fodrets sammansättning bjuder våra svenska rapsgrisar på en fantastisk ätupplevelse.

Köttet har en tydlig marmorering och en fyllig lite nötig smak. Marmoreringen bidrar till att köttet blir lättlagat då fettet gör att det behåller sin saftighet. Därför uppskattas rapsgrisen både av hemmakockar och svensk kockelit.

Läs mer om Svensk Rapsgris.

 
 
 
Tips och inspiration till julen

Välj rätt skinka

Julskinkan har huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt så att du kan maximera julfriden!

Julbordets goda klassiker

Fyll julbordet med allt det goda som hör julen till; Klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv, julkorv… Här kan du ta del av våra tips, idéer och goda recept.

Så griljerar du julskinkan

En vacker julskinka är som juvelen på julbordet. Här tipsar vi om olika griljeringar, från traditionell griljering till lyx- och pepparkaksgriljering. Mums!

Så lagar du julskinka från grunden

En rimmad julskinka tillagar du genom att antingen ugnsbaka eller koka den. Så här gör du steg för steg, för att få din julskinka riktigt saftig och god.

Plockmat till julminglet

Vi tycker att en riktigt god jul ska vara en tid av gemenskap, glädje och njutning. En gemenskap som börjar långt innan julafton. Därför vill vi bjuda på några recept som passar perfekt för ett litet adventsmingel och som tar till vara på våra goda traditioner, samtidigt som de är lite smarta och lite nytänkande.

Gör det enkelt med färdigskivad julskinka

Med vår griljerade och färdigskivade julskinka får du mer tid över till annat. Den finns både som stor hel julskinka och i mindre förpackningar, ett perfekt sätt att smygstarta julen på. 
 
Skinkan har fått fem gafflar och bäst i test från Allt om Mat. Läs mer om vår färdigskivade julskinka.
 
Upp