Tid för tradition

Scan har varit en självklarhet på det svenska julbordet sedan 1899 – det är vi väldigt stolta över. Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vi önskar en riktigt god och välsmakande jul!

 

Julbordets goda klassiker

Fyll julbordet med allt det goda som hör julen till; Klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv, julkorv… Här kan du ta del av våra tips, idéer och goda recept.

Välj rätt julskinka

Julskinkan har ofta huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt, så du kan maximera julfriden! 

Nyhet: Gårdsmärkt julskinka

Att veta var köttet kommer ifrån blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska äta. En stor nyhet för i år är vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan se från vilken gård skinkan kommer ifrån.

Så griljerar du julskinkan

En vacker julskinka är som juvelen på julbordet. Här tipsar vi om olika griljeringar, från traditionell griljering till lyx- och pepparkaksgriljering. Mums!

Så lagar du julskinka från grunden

En rimmad julskinka tillagar du genom att antingen ugnsbaka eller koka den. Så här gör du steg för steg, för att få din julskinka riktigt saftig och god.

 

Plockmat till julminglet

Vi tycker att en riktigt god jul ska vara en tid av gemenskap, glädje och njutning. En gemenskap som börjar långt innan julafton. Därför vill vi bjuda på några recept som passar perfekt för ett litet adventsmingel och som tar till vara på våra goda traditioner, samtidigt som de är lite smarta och lite nytänkande.

Gör det enkelt med färdigskivad julskinka

Med vår griljerade och färdigskivade julskinka får du mer tid över till annat. Den finns både som stor hel julskinka och i mindre förpackningar, ett perfekt sätt att smygstarta julen på. 

Skinkan har fått fem gafflar och bäst i test från Allt om Mat. Läs mer om vår färdigskivade julskinka.

Upp