Här är årets nyheter och trender

Vår målsättning är att inspirera till matglädje och få fler att testa något nytt på grillen. Här tipsar vi om våra senaste grillnyheter.

 

Marinerade nyheter

Årets nyheter består av en grillplanka – en benfri kotlett som är skuren på längden – med smak av krispigt äpple och het chili. Samt en innanlårskappa – en utskuren del av nötinnanlåret – med smak av paprika, örter och jalapeño. De djupkryddade nyheterna marineras och mörpackas, vilket ger köttet en rik smakupplevelse.
 
Nyheterna inspireras av årets största grilltrender; konceptet ”nose to tail” som syftar till att ta tillvara på hela djuret, att förädla traditionella detaljer och skapa nya matupplevelser.

Flintastek med smak av öl

Utöver vårt mycket uppskattade original släpper Scan varje år en ny smak inför grillsäsongen.

Årets nyhet heter Het humle och har en fyllig och het grillsmak med inslag av just humle som adderar en ölkaraktär till köttet. Vi ser det som en flört med alla grilltokiga ölentusiaster där ute. För visst är grill och öl en fantastisk kombo!

 
Årets tre största grilltrender

Nose to tail-konceptet

Att ta tillvara på hela djuret är något hela branschen fortsätter att ta fasta på. I dag är det många restauranger som varierar sina menyer utifrån ett specifikt djur, som ett sätt att ta tillvara på allt kött.

Scans nyhet innanlårkappa får genom nytänkande styckning av det traditionella nötinnanlåret en ny och unikt utskuren detalj. Intresset av att använda alla delar av djuret förväntas fortsätta öka i popularitet i matlagning även framöver.

Rök som smaksättare

Mustiga och rökiga smaker inspirerade från USA och Mexiko har varit dominerande länge. Även om de fylligare kryddningarna håller i sig i år, vänder vi också blicken mot våra egna trakter. Scans alspånsrökta slow cooked-sortiment är ett exempel inspirerat av svensk traditionell röksmak. Framöver förväntas även rök som tillagningssätt bli allt vanligare, med metoder som exempelvis rökflis.

Läs mer om rök som smaksättare.

Grillen i centrum för hela måltiden

Vi väljer att blanda vad vi grillar och mixar olika typer av protein med grönsaker och frukt. Det blir allt vanligare att hela måltiden tillreds på eller vid grillen och att grillen används som tillagningsmetod under hela middagen – från förrätt till efterrätt.

Så grillar du det perfekta köttet.

Fler grillprodukter

Grillprodukter 2017

Slowcooked, spett, klassiker, färdigmarinerat, lekfullt eller premium? Här ger vi dig en rejäl dos grillinspiration till både den bekväma vardagsgrillaren och den exklusiva njutningssökaren. 
Färdigmarinerat kött

Marinerad entrecote, lammkotlett och karré

Med våra färdigmarinerade produkter är det enkelt att lyckas. Variera vardagsgrillen med exempelvis entrecote med rödvin och chili, grillkarré med rökig chili och rosmarin och lammkotlett med örter.

Marinerade grillspett

Ny smak i varje tugga! Kombinera spett av olika djurslag och smak för variation. Perfekt för buffén, och för den som vill slippa kladdiga förberedelser. Prova pigghamspett med mild anchochili, nötspett med tellicherrypeppar och lammspett med smak av timjan och rosmarin

Upp