Så lagar du bästa burgaren

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare? Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt.

 

Låt köttet stå för smaken

Använd ett bra kött med mycket fett för bästa resultat. Gärna en färs som innehåller ca 20-25 % fett. 

Grilla hamburgare med hetta

Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Ytan ska fräsa ordentligt när du lägger de på grillen. 

Låt burgaren vara ifred

Undvik att trycka på burgaren med stekspaden. Hamburgaren blir godare ju mer saft som stannar kvar i burgaren. Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut. 

Hamburgare på högrevsfärs

Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten. Vi har även andra hamburgare, se vårt övriga sortiment här.

Forma burgaren rätt

En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.

Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt. 
 
Tips & recept

Glaze på burgarna

För ännu mer smak på burgarna – addera glaze! Här ger vi våra bästa tips på hur du lyckas med smaksättningen.

Tillbehör som barn gillar

Inget är fel på grillen, släpp lös skaparglädjen och ha kul tillsammans! Här har vi samlat goda grillrecept som barnen gillar.

Färdig högrevsburgare

Vi har även färdiga hamburgare med grovmalen högrevsfärs som direkt kan slängas på grillen. Såklart med svenskt nötkött. En garanterat smakrik upplevelse! 

Cheezy burger med sötpotatis fries

Ett riktigt cheezy recept med cheddarost, blåmögelost och lagrad ost. Använd högrevsfärs för extra saftig burgare. Så gott! 
 
Fler grilltips

Så grillar du det perfekta köttet

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska grilla. Olika kött behöver såklart olika grillmetoder. Kött med insprängt fett är enkelt att grilla, medan magrare kött kan vara svårare. Här har vi samlat inspiration och smarta tips om hur du grillar kött bäst.

Slowcooked på grillen

Långkok på grillen är en het trend just nu. Vi har gjort det tidskrävande jobbet och förberett köttet åt dig, så du kan lägga mer tid på tillbehören. Läs mer om slowcooked på grillen.

Korvar på grillen

Varför inte upptäcka dina nya korvfavoriter nu när det är grilltider? Oavsett vilken korv du lägger på grillen är en sak säker: En korv från Scan innehåller enbart svenskt kött.
 
 
Upp