Scan är Smaken av Sverige

Det som är viktigt för dig, är viktigt för oss. Därför är alla våra produkter gjorda på kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Det är ett löfte. Men Scan är mer än så. Vi är svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Vi är oerhört stolta över vårt hantverk och vår kontroll över hela kedjan - från gården till bordet. Det är ingen hemlighet att det krävs stor omsorg och kunskap för att ta fram våra produkter. Scans resa började för mer än 100 år sedan. Ända sedan dess har vi varit Smaken av Sverige. Det ska vi fortsätta vara även i framtiden.

  

Storvinst för Scan på Chark-SM

Scan tog inte bara hem två tunga titlar, genom att bli Svensk Mästare i kategorin Julskinka samt Falukorv, utan fick också en rad andra medaljer när Chark-SM 2014, Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade kött- och charkprodukter, avgjordes den 30:e oktober. 

Vår julskinka av Svensk Rapsgris® blev för andra gången i rad Sveriges bästa Julskinka med juryns motivering som löd; "En fulländad julskinka med bra julskinkekaraktär. Väl avvagd smak. här ringde julklockorna!"

Även Scans Jägarfalu blev Svensk Mästare i kategorin Falukorv med motiveringen; "En klassiskt god falukkorv i svensk tradition Välbalanserad i smak och färg, lika god kalla som varm."

 

Smaken av Sverige
Alltid svenskt kött

Alltid svenskt kött

Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet. Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har anpassat utrymme och halm att böka runt i.

Att jobba som vi gör kräver lite mer tid, men det är det värt. Vill man erbjuda både bra mat och stå för god djuromsorg kan man inte ha bråttom.

Svenska gårdar

En av våra 14 000 samarbetsgårdar - Esplunda Gård

Ju mer man vet om maten som man äter, desto godare smakar den. Scan har ett nära samarbete med svenska bönder. Tillsammans med bönderna är vi Smaken av Sverige.

Möt Per Nilsson som driver Esplunda Gård

 

Det är skillnad på kött och kött

Vår syn på kvalitet

I generationer har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Vi arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet.

Möt Benny Granqvist som är kvalitetsstyrare på Scan och som är med i vår senaste reklamfilm.Hantverk från grunden

Produktutveckling - Från grunden

På Scan gör vi alla produkter från grunden. Vi slaktar och styckar djuren och förädlar råvaran till charkprodukter av allra högsta kvalitet. Men hur går framtagning av produkter till?

Möt Gunilla Böök, produktutvecklare på Scan och medverkande i vår senaste reklmanfilm!

Upp